Αλλαγή διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου έως τις 18 Ιανουαρίου 2015, αλλιώς πρόστιμο.

Δίπλωμα Οδήγησης Μοτοποδηλάτου

Mε πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματα τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015.

Άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστοιχούν στην κατηγορία ΑΜ του π.δ. 51/2012, δηλαδή: "μοτοποδήλατα, τρίκυκλα έως 50 κ. εκ και ελαφρά τετράκυκλα (γουρούνες) με ταχύτητα έως 45 χλμ/ώρα". Αυτού του είδους οι άδειες οδήγησης, παύουν να ισχύουν και πρέπει να αντικατασταθούν με νέο έντυπο. Η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015. Μετά την λήξη της προθεσμίας οι Άδειες Οδήγησης δεν θα έχουν ισχύ και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες οδήγησης κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Υπενθυμίζεται πως όσοι κατέχουν άδεια οδήγησης μηχανής οποιασδήποτε κατηγορίας μπορούν να οδηγούν και μοτοποδήλατα, επομένως σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να ενσωματώσουν την άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.

Αναλαμβάνουμε τις χρονοβόρες και κουραστικές για εσάς διαδικασίες.

Συγκεντρώνουμε και ελέγχουμε τα δικαιολογητικά σας, καταθέτουμε τον φάκελό σας στην αρμόδια υπηρεσία, που αυτή με τη σειρά της ζητάει απ’ την αρχή έκδοσης ολόκληρο το φάκελο του αιτούντα και στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές: ή να ενσωματωθεί το δίπλωμα για τα 50 κυβικά μαζί με τα υπόλοιπα διπλώματα οδήγησης που πιθανόν έχει ο πολίτης, όπως π.χ. ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, ή να εκδοθεί ξεχωριστό δίπλωμα για μοτοποδήλατο. 

Το μόνο βέβαιο με τον καινούργιο νόμο είναι ότι παύει η ισχύς των διπλωμάτων, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν κάποιος που δε θα προχωρήσει στη διαδικασία ανανέωσης, τι θα χρειαστεί να κάνει για να εκδώσει καινούρια άδεια οδήγησης. Στην καλύτερη περίπτωση, θα απαιτείται τουλάχιστον να περάσει από γιατρούς, ενώ δεν αποκλείεται να του ζητηθεί να δώσει και εξετάσεις οδήγησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή λεπτομέρεια μπορείτε να απευθύνεστε με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που επιθυμείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις