Παραταση αποπληρωμης τελων κυκλοφοριας έως τη Δευτερα 5 Ιανουαριου 2015

Παράταση Τελών Κυκλοφορίας

Την παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών πριν από λίγα λεπτά και η νέα προθεσμία είναι μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Υ.Π.Ο.Ι.Κ., η εν λόγω απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, και εν όψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. 

Σημειώνεται ότι ήδη ξεπερνούν τους 100.000 οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη του 2015. Αντιστοίχως, το περασμένο έτος 135.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. είχαν καταθέσει τις πινακίδες, ενώ το διάστημα 2010-2013 περίπου 874.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. παρέδωσαν τις πινακίδες τους. 

Τέλη κυκλοφορίας 2015: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου.

Θυμίζουμε ότι από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2015, προκειμένου να τα εξοφλήσουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Μετά τις 5-1-2015 όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISnet είτε με το Α.Φ.Μ. τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία. Ο κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να γνωρίζει μόνο τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει πάντα στο αυτοκίνητό του την απόδειξη, που ουσιαστικά αντικαθιστά το σήμα. 

Δεν κατατέθηκε τροπολογία για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα. 

Σημειώνεται ότι στον πακτωλό των τροπολογιών (106 συνολικά ) που κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή από την Κυβέρνηση τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, δεν συμπεριλήφθηκε (όπως αναμενόταν) κάποια ρύθμιση για το θέμα της πληρωμής με το μήνα από το 2015 των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με την κίνηση του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν ψηφιστεί μελλοντικά κάποια νέα τροπολογία, όσοι κατέθεσαν πινακίδες θα πρέπει να πληρώσουν όλο το ποσό για το 2015 και όχι μόνο για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν να κινήσουν το όχημά τους (π.χ. για 1 μήνα το καλοκαίρι).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις