1,5 εκατομμρια ΙΧ προκειται να λαβουν ειδοποιητηρια για ανασφαλιστα οχηματα, απληρωτα τελη κυκλοφοριας και Κ.Τ.Ε.Ο.

Ανασφάλιστα Οχήματα

600.000 περίπου δεν έχουν ασφαλίσει το όχημα τους, 800.000 δεν έχουν περάσει Κ.Τ.Ε.Ο. και κάποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 χωρίς να βάλουν σε ακινησία το όχημα τους. Η ειδοποίηση τους θα γίνει ηλεκτρονικά στο Taxisnet στον προσωπικό λογαριασμό του κάθε ιδιοκτήτη.

Πιο αναλυτικά:
  • Για όσους δεν πέρασαν Κ.Τ.Ε.Ο. το πρόστιμο είναι 150 ευρώ και θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα του Taxisnet στην "προσωποποιημένη πληροφόρηση".
  • Όσοι δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας, έχουν την δυνατότητα να τα πληρώσουν και τώρα με την προϋπόθεση, πως θα τα πληρώσουν στο διπλάσιο της αρχικής τιμής που ίσχυε μέχρι 31/12/2015 κανονικά, αλλά στην συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι τις 08/01/2016. Αν δεν τα πληρώσουν θα κινηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης της οφειλής.
  • Τέλος για όσους δεν ασφάλισαν το αυτοκίνητο τους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση και αναμένεται να σταλούν περίπου 600.000 ειδοποιητήρια. Μιλάνε για περιθώριο 8 με 10 ημερών που θα δίνεται στον κάθε οδηγό για να ασφαλίσει το όχημα του καταβάλλοντας εκτός από το ασφάλιστρο και το ποσό των των 250 ευρώ σε μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν δεν πληρωθεί το ποσό που αναφέραμε πιο πάνω σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος για την οφειλή του και δεν μπορέσει να αποδείξει ότι το όχημα του είναι ασφαλισμένο, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.

Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.

Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ​.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις