Τι αλλαζει στα Τελη Κυκλοφοριας 2017 με το νεο νομοσχεδιο που κατατεθηκε στη Βουλη;

Τέλη Κυκλοφορίας 2017

Σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από άλλη χώρα καθορίζονται με βάση το έτος της πρώτης άδειας κυκλοφορίας που εκδόθηκε στην Ελλάδα και όχι με βάση την ημερομηνία αρχικής άδειας κυκλοφορίας που εκδόθηκε σε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από το 2017 με σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή στο οποίο αναφέρεται πως τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση την ημερομηνία πρώτης αδείας στις χώρες της Ε.Ε ή του ΕΟΧ όπου έγινε η πρώτη ταξινόμηση τους. Τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι σήμερα υπολογιζόταν μετά τις 1/11/2010 με βάση τους ρύπους και πριν από αυτή την ημερομηνία με βάση τον κυβισμό του κινητήρα.

Έτσι αν κάποιος εισήγαγε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το 2012 στην Ελλάδα, αλλά είχε κυκλοφορήσει για 1η φορά σε κάποιο άλλο κράτος μέλος το 2006 τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα υπολογίζονται πλέον για το 2017 με βάση τους ρύπους, αλλά με βάση τον κυβισμό. Έτσι κάποιοι θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας να μειώνονται για το 2017.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις