Ποιοι δεν δικαιουνται επιδομα θερμανσης επειδη εχουν βαλει σε ακινησια τα αυτοκινητα τους;

Επίδομα Θέρμανσης και Ακινησία Αυτοκινήτων

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας πέρυσι σχετικά με το περιουσιολόγιο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής που έχουν καταθέσει άδειες και πινακίδες σε καθεστώς ακινησίας, φορολογούνται ως πάγια περιουσιακά στοιχεία δηλαδή σαν να ήταν σε κίνηση.


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ΠΟΛ.1189/2016 εξαιρούνται από τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης:
Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, ανεξάρτητα εάν αυτά είναι σε ακινησία.

Δηλαδή αν μια οικογένεια έχει πάνω από 2 αυτοκίνητα δεν θα λάβει το επίδομα θέρμανσης είτε τα έβαλε σε ακινησία είτε όχι.

Με το μέτρο αυτό επιχειρείται η μείωση των ακινητοποιημένων οχημάτων στις εφορίες, αλλά και μείωση των δικαιούχων επιδομάτων θέρμανσης με την καθιέρωση αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων κάτι που βοηθά σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους που διαμένουν σε περιοχές με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται για τα αυτοκίνητα από 2000 κυβικά και άνω ενώ για τα σκάφη άνω των 5 μέτρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις