Αποδοχη της Συμφωνιας για τις διεθνεις μεταφορες

Διεθνείς Μεταφορές

Αριθμ. Γ8/28127/3468

Αποδοχή της Συμφωνίας για τις διεθνείς μεταφορές ευπαθών τροφίμων και για τον ειδικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείται γι' αυτές τις μεταφορές (ΑΤΡ) όπως υπογράφηκε στη Γενεύη την 1η Σεπτεμβρίου 1970 και των τροποποιήσεών της που τέθηκαν σε ισχύ από την 19η Δεκεμβρίου 2016 καθώς και κωδικοποίηση των κοινών υπουργικών αποφάσεων 50786/3319 (ΦΕΚ 2418/Β΄/2014) και Γ8/443/60/2014 (ΦΕΚ 70/Β΄/2015).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Άρθρο Πρώτο

Αποδεχόμαστε την αναθεωρημένη Συμφωνία για τις διεθνείς μεταφορές ευπαθών τροφίμων και για τον ειδικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείται γι' αυτές τις μεταφορές (ΑΤΡ) η οποία υπεγράφη στην Γενεύη την 1η Σεπτεμβρίου 1970, και κυρώθηκε με το ν. 2006/1992 (Α΄ 11), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει από την 19η Δεκεμβρίου 2016. 

Το ενιαίο κείμενο της Συμφωνίας με τα παραρτήματά της, σε πρωτότυπο στην αγγλική γλώσσα και σε μετάφραση στην ελληνική έχει ως εξής: (ακολουθεί το κείμενο της συμφωνίας)



Ακολούθησε το Φ.Ε.Κ. 2004Β_2021  με τις τροποποιήσεις

Κεφάλαιο Ι ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Άρθρο 1 Για τη διεθνή μεταφορά ευπαθών τροφίμων, ο εξοπλισμός δεν θα προσδιορίζεται ως “μονωμένος”, “ψυχόμενος”, “μηχανικά ψυχόμενος” “θερμαινόμενος” ή “ μηχανικά ψυχόμενος και θερμαινόμενος ” εξοπλισμός, εάν δεν συμμορφώνεται με τους ορισμούς και τα πρότυπα τα οποία καθιερώνονται στο παράρτημα 1 της παρούσας Συμφωνίας.

Άρθρο 2 Τα Συμβαλλόμενα Μέρη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο εξοπλισμός που αναφέρεται στο άρθρο 1 της παρούσας Συμφωνίας ελέγχθηκε και δοκιμάστηκε για την συμμόρφωσή του με τα εν λόγω πρότυπα σύμφωνα με τις διατάξεις του παραρτήματος 1, προσαρτημάτων 1, 2, 3 και 4 της παρούσας Συμφωνίας. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος οφείλει να αναγνωρίζει την ισχύ πιστοποιητικών συμμόρφωσης που εκδίδονται σύμφωνα με το παράρτημα 1, προσάρτημα 1, παράγραφο 3 της παρούσας Συμφωνίας, από την αρμόδια αρχή ενός άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος δύναται να αναγνωρίζει την ισχύ πιστοποιητικών συμμόρφωσης που εκδίδονται σύμφωνα με το παράρτημα 1, προσαρτήματα 1 και 2, της παρούσας Συμφωνίας, από την αρμόδια αρχή Κράτους που δεν είναι Συμβαλλόμενο Μέρος.

Κεφάλαιο ΙΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Άρθρο 3 1. Οι διατάξεις του άρθρου 4 της παρούσας Συμφωνίας ισχύουν για όλες τις μεταφορές, είτε για μίσθωμα είτε για αμοιβή ή για ίδιο λογαριασμό, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά – με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου – σιδηροδρομικώς, οδικώς ή με συνδυασμό των δύο, 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις