Σημερα ειναι η τελευταια μερα για την πληρωμη τελων κυκλοφοριας και για την καταθεση πινακιδων κυκλοφοριας στην εφορια

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τελευταία ημέρα σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021 ή για την κατάθεση των πινακίδων, αφού το ΥΠΟΙΚ δεν αναμένεται να δώσει νέα παράταση στην προθεσμία.

Αυτό άλλωστε ανακοίνωσε και χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων πλέον να πρέπει να τακτοποιήσουν την πληρωμή ή την κατάθεση των πινακίδων τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή ουσιαστικά με διπλασιασμό του ποσού που πρέπει να πληρώσουν πριν το πρόστιμο.

Τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2020, ενώ για όσους αποκτήσουν Ι.Χ. που θα έχει ταξινομηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά εφαρμόζεται μια νέα κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρύπους.


Πώς γίνεται η πληρωμή

Το φετινό ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Επίσης, οι κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη είτε με web banking ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.


Οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν:

Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις