Υπολογισμος τελων κυκλοφοριας με τον μηνα για αυτοκινητα και μοτοσυκλετες

Ακινησία με μήνα

Πως υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας για την άρση ακινησίας αυτοκινήτου ή μηχανής με τον μήνα από την εφορία;

Το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα καταβάλλεται για άρση ακινησίας για ένα μήνα, τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα καταβάλλονται για άρση ακινησίας για δύο μήνες, 3/12 του καταβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα για την άρση της ακινησίας για τρεις μήνες κ.ο.κ.

Περίοδος ακινητοποίησης μικρότερη του ενός μηνός λογίζεται ως πλήρης μήνας.

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του αυτοκινήτου που έχει κάνει άρση ακινησίας για να μην πληρώσει πρόστιμο στα τέλη κυκλοφορίας, το οποίο είναι ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας ολόκληρου του έτους, θα πρέπει να επιστρέψει το όχημα σε ακινητοποίηση μέχρι το τέλος της περιόδου εγγραφής για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχει υποχρέωση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου ξανά εάν τα τέλη κυκλοφορίας έχουν καταβληθεί έως το τέλος του έτους. Εάν τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα και ο ιδιοκτήτης δεν ακινητοποιήσει εγκαίρως το όχημα, το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο για μη ακινησία επιβάλλεται για το 2022 και είναι ίσο με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας του οχήματος επί δύο.

Τα οχήματα μπορούν να ακινητοποιηθούν μόνο μία φορά το χρόνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις