ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Τρειλερ ιδιοκατασκευης

Τρέιλερ Ιδιοκατασκευής


Για τα μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο1, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκατασκευών, μέχρι τις 31-12-2022, δύναται να εκδίδουν άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας, σύμφωνα με την ΑΔΑ: 9ΗΖΘ465ΧΘΞ-ΖΟΒ.

΄Υστερα από επικοινωνία με το Υπουργεία Μεταφορών Νομού Σερρών μας ανακοινώθηκε:

" Η υπηρεσία μας αναμένει οδηγίες εφαρμογής της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 207858/30-06-2022 (ΑΔΑ: 9ΗΖΘ465ΧΘΞ-ΖΟΒ) εγκύκλιου του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών. "

Θα θέλαμε να συνεχίσουμε το άρθρο που γράψαμε στις 02/09/2022 και να προσθέσουμε τα εξής:

Κατόπιν επικοινώνιας με το γραφείο του Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή  όπου μας απάντησε ευθύς αμέσως την επόμενη ημέρα ο κ. Άγγελος Χατζηαθανασίου από την Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων και Εγκρίσεων Τύπου Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Παπάγου  ανακοινώνοντας μας τα εξής:

Για το θέμα της έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων για νέα ρυμουλκούμενα (τρέιλερ) με ιδιοκατασκευή, σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποσταλεί στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα Μεταφορών των Περιφερειών της χώρας οι εγκύκλιοι του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών με αρ. πρωτ. 207858/30-06-2022 (ΑΔΑ: 9ΗΖΘ465ΧΘΞ-ΖΟΒ) και 225701/15-07-2022 (ΑΔΑ: ΨΑΓΜ465ΧΘΞ-ΒΛΝ), όπου περιγράφεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και διευκρινίζεται ότι η εφαρμογή της είναι άμεση.

Έπειτα απευθυνθήκαμε και πάλι στους τεχνικούς του Νομού Σερρών του Υπουργείου Μεταφορών και μας είπαν πως η εγκύκλιος δεν αποτελεί νομοθεσία του κράτους και πως περιμένουν την νομοθεσία για να την θέσουν σε εφαρμογή.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στον Νομό Θεσσαλονίκης και Αττικής η εγκύκλιος εφαρμόζεται κανονικά και βγαίνουν άδειες και πινακίδες για τα ιδιοκατασκευής τρέιλερ που δεν είχαν εκδώσει ως τώρα άδεια προσάρτησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις