Κατατεθηκε η τροπολογια για τα αναλογικα τελη κυκλοφοριας με τον μηνα στην αρση ακινησιας οχηματων.

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Όσοι είχαν βάλει το όχημα τους σε ακινησία, τους δίνεται η δυνατότητα να προβούν σε άρση της ακινησίας του αυτοκινήτου οχήματος ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο μήνας που πραγματοποιείται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας όσον αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και η επιστροφή των στοιχειών κυκλοφορίας του οχήματος στην Δ.Ο.Υ. πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα του μήνα που έχει οριστεί, σύμφωνα με το ποσό των τελών κυκλοφορίας που κατέβαλε ο ενδιαφερόμενος. Αν σε περίπτωση δεν επιστραφούν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες έτσι ώστε να επανέλθει το όχημα σε κατάσταση ακινησίας το συγκεκριμένο όχημα τότε επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο ποσό των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά ανάλογα με τους μήνες που επιθυμεί κάποιος να άρει το όχημα του θα καταβάλει τα εξής ποσά: 

  • Για άρση ακινησίας 1 μηνός θα καταβάλλει τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, 
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, 
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016 συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας. 
Σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρατηρείται αύξηση των αναλογικών τελών κυκλοφορίας και άνθρωποι που ασχολούνται στον χώρο του αυτοκινήτου επισημαίνουν πως το μέτρο αυτό δεν θα τύχει μεγάλης ανταπόκρισης. 

Επίσης όσοι κατέθεσαν σε ακινησία το όχημα τους με άμεσο όφελος την απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο πολυτελείας θα τα επιβαρυνθούν αν πραγματοποιήσουν έστω και ένα μήνα άρσης ακινησίας. Αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο με κινητήρες πάνω από 1928 κ.ε. και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31/10/2010.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις