Παραταση τελων κυκλοφοριας και ακινησιας αυτοκινητων 2017.

Παράταση Τελών Κυκλοφορίας 2017

Δόθηκε παράταση τελών κυκλοφορίας και παράταση στην κατάθεση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων στα αυτοκίνητα από το Υπουργείο Οικονομιών ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Το πρόστιμο των τελών κυκλοφορίας είναι το διπλάσιο από το αρχικό ποσό που θα έπρεπε κανείς να πληρώσει για την κυκλοφορία του οχήματος του.

Όσοι δεν μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, αλλά και για να αποφύγουν το πρόστιμο των τελών κυκλοφορίας μπορούν να βάλουν σε ακινησία το όχημα τους και να κάνουν άρση ακινησίας όταν θα μπορούν να καταβάλουν το ανάλογο ποσό.

Τα τελευταία δυο χρόνια συνήθως από τον Μάϊο μήνα και μετά εφαρμόζεται το μέτρο των αναλογικών τελών κυκλοφορίας με τον μήνα κατά την άρση ακινησίας αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το κίνητρο αυτό διευκολύνει τους κατόχους των προαναφερόμενων οχημάτων ως προς την κυκλοφορία αυτών και παύει να ισχύει σε περίπτωση που επιθυμούν να μεταβιβάσουν το όχημα τους, όπου και καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας όλου του έτους. Αντίστοιχα αν κάποιος πάει στην Εφορία να κάνει άρση ακινησίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας του κατά την περίοδο του Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου περίπου τότε πληρώνει και πάλι ολόκληρο το ποσό τελών κυκλοφορίας.

Δυνατότητα αποπληρωμής τελών κυκλοφορίας σε δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών δίνονται από τις Τράπεζες Εθνικής και Πειραιώς έως και 12 άτοκων μηνιαίων δόσεων, αλλά και από τις Τράπεζες Eurobank και Alpha bank έως και 9 άτοκες δόσεις μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2017.

Όσον αφορά φορτηγά λεωφορεία και ταξί που βρίσκονται υπό το καθεστώς ακινησίας αν οι κάτοχοι τους προβούν σε άρση ακινησίας κατά την περίοδο 1 Ιουλίου και μετά πληρώνουν τα μισά τέλη κυκλοφορίας του δευτέρου ημερολογιακά εξαμήνου του έτους.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται εις ολόκληρο όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις