Ρυθμιση θεματων που αφορουν τις υπερωριες των εξεταστων υποψηφιων οδηγων και οδηγων.

Τροπολογία Υποψήφιων Οδηγών

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 06/06/2017

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Και εγώ ευχαριστώ. 

Ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης θα υποστηρίξει την τροπολογία με αριθμό 1048/168 που σχετίζεται με τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τις υπερωρίες των εξεταστών υποψηφίων οδηγών και οδηγών. 

Τρία λεπτά αρκούν, κύριε Υπουργέ; 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Και δυο λεπτά αρκούν, κύριε Πρόεδρε. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ορίστε, κύριε Μαυραγάνη, έχετε τον λόγο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είναι προφανές ότι τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα βαδίζει με ένα σύστημα εξετάσεων στην αξιολόγηση των οδηγών και των υποψηφίων οδηγών και με ένα σύστημα εκπαίδευσης των εξεταστών, αλλά και των δασκάλων σχολών οδηγών, το οποίο αφήνει πάρα πολλά κενά και εν πάση περιπτώσει, μας οδηγεί μονοδρομικά στο να αποφασίσουμε μια μεταρρύθμιση βαθιά με γνώμονα την αξιοπιστία, τις ανέπαφες διεξαγωγές των εξετάσεων, με χρήση τεχνολογικών μέσων και διαδικτυακών εφαρμογών. 

Όμως, αυτό απαιτεί χρόνο. Και για αυτόν τον λόγο σήμερα ερχόμαστε με τροπολογία, για να παρατείνουνε για ένα εξάμηνο το υπάρχον σύστημα εξετάσεων. Και ελπίζω ότι αυτό θα είναι καταληκτικό. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ολοκληρώσει πλέον τον κύκλο των διαβουλεύσεων. Λίγο ακόμα μας μένει με τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για να εκπαιδεύουμε πλέον τους εκπαιδευτές των σχολών οδηγών, αλλά και τους εξεταστές. Από την άλλη μεριά, κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για την ολοκλήρωση των τεχνικών προδιαγραφών που σας προείπα.

Για αυτόν τον λόγο, με την προτεινόμενη τροπολογία τροποποιούμε τη διάταξη του άρθρου 2 παράγραφος 1 του ν. 4402/2016, ώστε να δώσουμε μια παράταση στο υπάρχον σύστημα μέχρι τις 31-12-2017.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ευχαριστώ πολύ.


ΨΗΦΙΣΗ
Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 1048 και ειδικό 168 ως έχει; 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Ναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ναι.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ: Παρών.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ: Ναι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΑΔΕΛΛΑΣ: Ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 1048 και ειδικό 168 έγινε δεκτή ως έχει και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις