ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΙ, ADR, ΟΔΙΚΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ.


ΘΕΜΑ: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας εξετάσεων και καθορισμός ημερομηνιών εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (ADR) και για την αυτών για το έτος 2023»

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Καθορίζουμε όπως παρακάτω τις ημερομηνίες διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων, για την απόκτηση ή ανανέωση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγού οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR), για το έτος 2023: 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ημερομηνία

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Τρίτη 4 Απριλίου στις 9:00 π.μ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 9:00 π.μ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 9:00 π.μ.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών. Σε περίπτωση που η αίθουσα των εξετάσεων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό των υποψηφίων, τότε οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην αίθουσα γραπτών εξετάσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης (Τέρμα Ομόνοιας) μετά από απόφαση του Δ/ντη της Δ/νσης Μεταφορών της ΠΕ Σερρών. 

Συγκροτούμε τριμελή επιτροπή γραπτής εξέτασης υποψηφίων (πρόεδρο και δύο μέλη) για την αρχική χορήγηση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (ADR) και για την ανανέωση αυτών για το έτος 2023, αποτελούμενη από τους πιο κάτω υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Σερρών:

ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εξετάσεων, για τη διεξαγωγή εξετάσεων οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων για το 2023.

Καθορίζουμε όπως παρακάτω τις ημερομηνίες εξετάσεων, για την απόκτηση Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας, Οδικών Μεταφορέων Επιβατών & Εμπορευμάτων για το έτος 2023:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ημερομηνία

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Τρίτη 14 Μαρτίου στις 9:00 π.μ.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Τρίτη 13 Ιουνίου στις 9:00 π.μ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 9:00 π.μ.


1. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών. Σε περίπτωση που η αίθουσα των εξετάσεων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό των υποψηφίων, τότε οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην αίθουσα γραπτών εξετάσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης (Τέρμα Ομόνοιας) μετά από απόφαση του Δ/ντη της Δ/νσης Μεταφορών της ΠΕ Σερρών. Η Δ/νση Μεταφορών της ΠΕ Σερρών θα ενημερώνει εγκαίρως (τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία διενέργειας των εξετάσεων) τις σχολές ΣΕΚΑΜ και μεμονωμένους υποψηφίους, για τυχόν αλλαγή της αίθουσας εξετάσεων.

2. α. Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς σε δύο φύλλα εξέτασης στην Ελληνική γλώσσα που καλύπτουν την ενότητα των Εθνικών και των Διεθνών Μεταφορών, αντίστοιχα. Κάθε φύλλο εξέτασης αποτελείται από συνολικά 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 2 μελέτες περιπτώσεων προς ανάπτυξη. Η χρονική διάρκεια της εξέτασης είναι τέσσερεις ώρες.
β. Οι υποψήφιοι, κάτοχοι Πιστοποιητικού Εθνικών Μεταφορών που τους έχει χορηγηθεί με προϊσχύουσες διατάξεις, εξετάζονται μόνο στο φύλλο εξέτασης της ενότητας των Διεθνών Μεταφορών. Η χρονική διάρκεια της εξέτασης, σ’ αυτήν την περίπτωση μειώνεται στις δύο ώρες.
γ. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να χρησιμοποιούν, για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου και όχι μολύβι. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού υγρού ή ταινίας, μουντζούρες ή διορθώσεις. Για κάθε ερώτηση πολλαπλής επιλογής υπάρχει μία σωστή απάντηση, που θα πρέπει απαραίτητα να επισημαίνεται θέτοντας το σημείο (Χ) ή σταυρό (+) στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο του φύλλου εξέτασης. Οποιαδήποτε άλλη σήμανση, ακόμα και εάν βρίσκεται στο σωστό τετραγωνίδιο, λαμβάνεται ως λανθασμένη. Εξυπακούεται ότι για κάθε ερώτηση που έχουν σημειωθεί περισσότερες από μία απαντήσεις ή για ερώτηση που δεν έχει σημειωθεί καθόλου απάντηση, αυτή λαμβάνεται ως λανθασμένη απάντηση.

3. Ο κατάλογος όλων των ερωτήσεων και των μελετών περίπτωσης (case studies) που χρησιμοποιούνται στις εξετάσεις, βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www.yme.gr) και συγκεκριμένα στη διαδρομή Μεταφορές→Οδικοί Μεταφορείς.

Σχόλια