ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ο1 ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ.

Παράταση Τρέιλερ Τροχόσπιτα

Ορίστηκε νέα ημερομηνία για την έκδοση ταξινομήσεων και πινακίδων για μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα O1.

Παρατείνεται έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023 η έκδοση αδειών κυκλοφορίας μεταχειρισμένων ρυμουλκούμενων οχημάτων κατηγορίας Ο1, συμπεριλαμβανομένων αυτοκατασκευασμένων, που δεν είχαν εξοπλιστεί με άδεια ρυμούλκησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών που είναι αρμόδιος για τις συγκοινωνίες και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Δίνουμε σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων οχημάτων τη δυνατότητα να διευθετήσουν τα εκκρεμή δεδομένα κυκλοφορίας των οημάτων που έχουν υπό τον έλεγχό τους, υπό συνθήκες που προάγουν την οδική ασφάλεια».

Η σχετική διαδικασία ακινητοποίησης των προαναφερθέντων οχημάτων θα διενεργηθεί στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Παπαδόπουλος και σε απάντηση πολυάριθμων ερωτημάτων σχετικά με την ακινησία ρυμουλκούμενων τροχοσκηνών και τροχοσπίτων που έχουν εκδόσει άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας σύμφωνα με το νέο καθεστώς. Στη συνέχεια, πρέπει να υποβληθεί δήλωση ακινησίας του τροχόσπιτου που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Μεταφορών στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να απαλλαγεί από το καθήκον καταβολής προστίμων τροχαίας κατά τη διάρκεια της ακινησίας.



Σχόλια