Στο στοχαστρο τα Pickup με υπουργικη αποφαση!

Αγροτικά Φορτηγά ΦΙΧ

Με κοινή υπουργική απόφαση,
στην οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης αδειών κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αγροτικών αυτοκινήτων στους εγγεγραμμένους στο ΜΑΑΕ, αναφέρεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα
ταξινόμησης ενός Φ.Ι.Χ. αγροτικού αυτοκινήτου μικτού βάρους μέχρι 2500 χιλιογράμμων σε φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα.

Στον νόμο που ίσχυε πριν την δημοσίευση αυτής της υπουργικής απόφασης περιλαμβανόταν η δυνατότητα ταξινόμησης  Φ.Ι.Χ. αγροτικών αυτοκινήτων, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1300 χιλιόγραμμα από μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Τώρα πια δεν συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα αυτή, οπότε αυτό καθιστά απαγορευτική την αγορά ενός ελαφρού φορτηγού Pick up για μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Οπότε οι αγρότες που δηλώνουν κάποιο εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες δεν μπορούν να αγοράσουν φορτηγό με μικτό βάρος άνω των 2500 χιλιογράμμων.

Σύμφωνα με Σ.Ε.Ε.Α. η αγορά ελαφρών φορτηγών συνέχισε την θετική της πορεία καταγράφοντας αύξηση.

«Είναι εύκολα κατανοητό ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι εντελώς παράλογος και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως ανάγκη ειδικά δε, αν συνυπολογίσουμε ότι τέτοια απαγόρευση δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν.Πάγια πρότασή μας, όπως και κάθε φυσιολογικά σκεπτόμενου ανθρώπου της αγοράς αλλά και των ΜΜΕ, είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των ημιφορτηγών/ pickups όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, και φυσικά σε πρώτη φάση η άμεση άρση της ισχύος του παραπάνω νόμου ή η διευκρίνιση με μια σχετική εγκύκλιο που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς» αναφέρει ο κ. Γ. Ζαμπέλης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας ISUZU, σε επιστολή του στο Υπ. Μεταφορών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις